Wel dit was niet wat ik verwachtte toen ik de blurb las op de achterkant van het boek.

Wat had ik dan wel verwacht? Minder griezelig en eng gedrag van Carl (wat een creep is dat joch zeg, ook tijdens die vakantie waar hij het steeds over heeft, waar hij iedereen zat te begluren). Moet je toch niet aandenken dat iemand zo'n stalker is. Dat het vreselijke geheim vreselijk was. Dat Lisanne een beter hoofdpersoon was die niet steeds van hoe oud ze was wisselde.

Laten we beginnen met Lisanne. Of Sannie, of whatever andere naam iedereen haar gaf. Ik vond haar een vreemd hoofdpersoon. Ze is blijkbaar 10, zit nu in groep 8 vanwege dingen, maar sorry, soms dacht ik dat ze 12 was, andere tijden 11, dan weer 8, en dan weer 10. Echt heel verwarrend. Ik vond haar ook heel vreemd. Wat ze deed in de vakantie, hoe ze zich daar gedraagde, en hoe ze in dit boek in de nu-tijd zich gedraagt ook vaak gedraagt als een jongen die wordt geforceerd om een meisje te zijn. Ik heb niks tegen mensen die dit soort gevoelens echt hebben, die echt denken dat ze een jongen zijn in een meisjes-lichaam of andersom. Maar dat is in dit boek gewoon niet het geval, dit voelde gewoon vreemd en nep. Voornamelijk nep.

Carl? Ugh, wat haatte ik die gast zeg. Leugens vertellen over dingen, mensen achternazitten, ze in die zin pesten tot ze breken. Wat is er echt mis met die jongen zeg? En kom op, die jongen is dus wat 12? En hij zit de hele tijd achter een meisje van 10 aan? Sorry, maar dat is toch niet goed? Ik had gehoopt dat hij zich zou beteren, maar nee, hoe verder het boek komt, hoe meer hij gewoon een klootzak wordt, hoe enger hij wordt. Ik had echt gewoon medelijden met Lisanne (en aangezien ik haar niet mag, zegt dat heel veel), en ik had eigenlijk gehoopt dat ze een volwassene er bij zou halen, ook al wist ik dat ze dat niet kon doen VANWEGE HET GEHEIM.

Lodewijk, ik vond hem maar een watje en enorm vervelend. In het begin was hij wel leuk, maar ik vond het gewoon stom dat hij het Lisanne kwalijk nam dat ze niet altijd meer tijd voor hem had.

Nou, dat geheim zuigde ook erg zeg. Ik had gedacht dat Lisanne een moord had gepleegd, of misschien dat gezien had. En het eigenlijke geheim was ook wel vreselijk, maar niet in de manier die ik voor ogen had toen ik het briefje op de achterkant van het boek zag. Zoals mijn vriend het zei: "Dit klinkt als  I Know What You Did Last Summer.  " Helaas, helaas, dat was het dus niet.

Het einde, gegeven wat er allemaal gebeurde met Carl, was gewoon niet te geloven. Wat slecht zeg. :|

Zou ik dit boek aanraden? Nee. Echt niet. Tenzij je houdt van stalkers en slechte karakters.

Review first posted at http://twirlingbookprincess.com/